Λυσίας

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το 1997. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και τον OTE, με τη συνεργασία σχολείων, εκπαιδευτικών φορέων, ινστιτούτων, ιδρυμάτων και πανεπιστημίων.


Σκοποί του διαγωνισμού είναι:

  • Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
  • Η παιδαγωγική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ».
  • Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση πληροφοριών. 
  • Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου.
  • Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.


Ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα και κοινωνικής προσφοράς, προωθώντας την ιδέα «Παίζω και Βοηθάω» ενισχύοντας ίδρυμα για παιδιά. 

Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό με εγγραφή, έχουν όλοι οι Έλληνες μαθητές Δ΄ - Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε δοκιμαστικά παιχνίδια και χωρίς εγγραφή.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση διαρκεί το μήνα Μάρτιο με πρόσβαση των συμμετεχόντων από οποιοδήποτε σχολείο ή χώρο της επιλογής τους και η τελική φάση, ένα Σάββατο του Απριλίου, παρουσία επιτηρητών σε πιστοποιημένα κέντρα Λυσία. 

Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να ψάξει σε 7 "κόσμους" 8 αντικείμενα, να βρει τα 56 αυτά διαφορετικά αντικείμενα, να απαντήσει στις ερωτήσεις που κρύβονται στα αντικείμενα και να πετύχει το μεγαλύτερο δυνατό σκορ!

Οι πρώτοι νικητές βραβεύονται και κερδίζουν δώρα σε Τελετή Βράβευσης που πραγματοποιείται τον Ιούνιο.

Ο ΛΥΣΙΑΣ έχει αξιολογηθεί ως καλή εκπαιδευτική πρακτική στο Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης.

 


Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+