Σκοποί και στόχοι

Σκοπός του Νηπιαγωγείου είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη του παιδιού - σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά.

Ειδικότερα, στο Νηπιαγωγείο, το παιδί εμπλουτίζει τις εμπειρίες του από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, καλλιεργεί τις αισθήσεις του και οργανώνει τις πράξεις του, νοητικές ή κινητικές.

Αναπτύσσει  πρωτοβουλίες μέσα σε οργανωμένο περιβάλλον και συνειδητοποιεί την αμφίδρομη σχέση ατόμου και ομάδας, κυριαρχώντας και ελέγχοντας παράλληλα τον εαυτό του. Μαθαίνει να συμπεριφέρεται σωστά, να εργάζεται, να βοηθά, να δέχεται τη βοήθεια που του προσφέρεται, να πειθαρχεί και να προχωρεί στη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων.

 

Αναπτύσσει την ικανότητα να διατυπώνει τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του, τα συναισθήματά του και να περιγράφει τις εμπειρίες του με λογική δομή.

Εξοικειώνεται με τη σχέση των ήχων και των συμβόλων (γράμματα) της γλώσσας μας για την ομαλή μετάβαση από τον προφορικό στο γραπτό λόγο και κατανοεί τις βασικές αρχές της ανάγνωσης. Παράλληλα, βελτιώνει τη λεπτή του κινητικότητα και καταλήγει στην άνετη γραφή των γραμμάτων. 

Καλλιεργεί τη λογικομαθηματική σκέψη του και συνειδητοποιεί τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, πριν ακόμα αρχίσει να μετράει. Τελειώνοντας το Νηπιαγωγείο, το παιδί έχει αποκτήσει, πλέον, όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+