Κανόνες Κανονισμοί

Η φοίτηση του παιδιού στο Νηπιαγωγείο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή του. Είναι η πρώτη φορά που θα αποχωριστεί το οικείο οικογενειακό περιβάλλον για να προσαρμοστεί και να ενταχθεί στη σχολική ζωή και στους κανόνες που τη διέπουν.

Ο βασικός ρόλος του Νηπιαγωγείου είναι να προετοιμάσει το παιδί να αποδεχθεί φυσιολογικά την είσοδό του στην κοινωνική ζωή και στη συνέχεια, στον κόσμο της μάθησης. Η μετάβαση γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώσει ασφάλεια, στοργή και αγάπη. Έργο της Νηπιαγωγού είναι να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο σχολείο και στο σπίτι.

Η στενή συνεργασία με τους γονείς θα βοηθήσει ώστε η φοίτηση του παιδιού να είναι ευχάριστη, δημιουργική και αποτελεσματική.

Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γίνεται ειδική συνάντηση όπου συζητάμε αναλυτικά βασικά θέματα για την προσαρμογή των παιδιών, αλλά και λειτουργικά ζητήματα που θα διευκολύνουν γονείς και εκπαιδευτικούς στον πολυδιάστατο ρόλο τους.

Τα κυριότερα από αυτά είναι:


  • Δώστε την απαιτούμενη σημασία στην καλή φυσική κατάσταση του παιδιού: αρκετός ύπνος, δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, όχι πολλές ώρες τηλεόραση.
  • Η στολή είναι υποχρεωτική και πρέπει να τη φορούν όλα τα παιδιά όταν βρίσκονται στο σχολείο. Τις ημέρες της γυμναστικής φορούν τα αθλητικά τους ρούχα.
  • Το Τετράδιο Επικοινωνίας χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε θέμα χρειάζεται αμοιβαία ενημέρωση. Σε περίπτωση ανάγκης άμεσης επαφής με τη νηπιαγωγό, ο γονέας επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη γραμματεία και στη συνέχεια ενημερώνεται η εκπαιδευτικός. Κάθε εβδομάδα προβλέπονται συγκεκριμένες ημέρες και ώρες για προσωπική ή  τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή με βασικό πρόγραμμα διάρκειας 9:00 – 13:50. Προσφέρεται δυνατότητα πρωινής (8:00 – 9:00 π.μ.) και μεσημβρινής απασχόλησης (13:50 – 14:40, εκτός Τετάρτης). Επιπλέον, λειτουργούν καθημερινά απογευματινά προγράμματα δραστηριοτήτων (13:50 – 16:00).
  • Για τις ημέρες των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, λειτουργούν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.
  • Οι διάφορες εκδηλώσεις και επισκέψεις, είναι μέρος του παιδαγωγικού μας προγράμματος και  πρέπει όλα τα παιδιά να συμμετέχουν.
  • Το Ιατρείο πρέπει να ενημερώνεται άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχει το παιδί.
  • Η μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο γίνεται με σχολικά λεωφορεία ή με ευθύνη των γονέων. Σε περίπτωση επιλογής σχολικού, η παραλαβή και η παράδοση του παιδιού γίνεται από και στο σημείο το οποίο θα υποδείξουν οι γονείς.
  • Η διαδικασία προσαρμογής του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον αποτελεί αντικείμενο συνεργασίας γονέων, παιδιού και νηπιαγωγού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι επισκέψεις των γονέων και η παραμονή τους στο χώρο του Νηπιαγωγείου, κατά τις ώρες λειτουργίας του και ειδικότερα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, δε συμβάλλουν στην ομαλή προσαρμογή του παιδιού τους στο σχολικό περιβάλλον.

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+