Συχνές Ερωτήσεις

 • Η σύνθεση των τμημάτων της Α΄ Λυκείου διαφέρει από τη σύνθεση των τμημάτων της Γ΄ Γυμνασίου; Αν ναι με ποια κριτήρια γίνεται ο χωρισμός των μαθητών;
  Οι μαθητές κατανέμονται στα τμήματα με βάση ορισμένα κριτήρια: α) τη βαθμολογία, β) τις φιλίες-συναναστροφές, γ)την πειθαρχική συμπεριφορά, δ) αν θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα pre-ib . Πάντως τα τμήματα είναι ισοδύναμα ως προς τις βαθμολογικές επιδόσεις.
 • Ποιο είναι το πρόγραμμα σπουδών των μαθητών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου;
  Ακολουθούμε το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου, εμπλουτισμένο με επιπλέον ώρες διδασκαλίας σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

 • Λεπτομέρειες για το σύστημα εισαγωγής των μαθητών στα Πανεπιστήμια.
  Οι μαθητές χωρίζονται σε κατευθύνσεις από τη Β΄ Λυκείου σε Τεχνολογική, Θετική, Θεωρητική. Καθεμία οδηγεί, ανάλογα με τα μαθήματα σε διαφορετικά πεδία σχολών. Κάθε μαθητής επιλέγει έως δύο πεδία.

 • Μπορεί ένας μαθητής να πάρει απολυτήριο χωρίς να δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις;
  Ναι. Τα τελευταία δύο χρόνια όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να απολυθούν με απολυτήριο βασισμένο σε ενδοσχολικές εξετάσεις. Αυτοί οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις την επόμενη σχολική χρονιά.

 • Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα έχουν υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις;
  Τα ποσοστά επιτυχίας μας κυμαίνονται σταθερά σε ποσοστά άνω των 95%. Οι επιτυχίες μας σχετίζονται και με σχολές πρώτης προτίμησης και με υψηλόβαθμες σχολές.

 • Πως γίνεται ο χωρισμός των μαθητών στα τμήματα της Β΄ και Γ΄ Λυκείου;
  Οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατή ομοιογένεια.

 • Οι ερευνητικές εργασίες είναι μάθημα που βοηθά τα παιδιά για την πνευματική τους συγκρότηση;
  Ναι. Οι ερευνητικές εργασίες στην Α΄ και Β΄ Λυκείου ενισχύουν τη συνεργατική μάθηση, την ερευνητική διάθεση, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Οι μαθητές ενεργοποιούνται ώστε να γίνουν μικροί ερευνητές και να αποκτήσουν τη δεξιότητα της παρουσίασης των εργασιών με πειστικότητα.

 • Έρχονται οι μαθητές σε επαφή με την Τέχνη και τον Πολιτισμό και πως;
  Βασική μας εκπαιδευτική φιλοσοφία είναι η ολόπλευρη πνευματική καλλιέργεια των μαθητών μας. Έτσι, η συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς, οι θεατρικές εξορμήσεις, η συγκρότηση καλλιτεχνικών ομάδων, συντελούν ώστε οι μαθητές να αγαπήσουν την τέχνη και να καλλιεργηθούν αισθητικά.

 • Στην Α΄ Λυκείου λειτουργεί τμήμα pre-ib. Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα;
  Από την Α΄ Λυκείου λειτουργεί τμήμα pre-ib, το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο ανάλογα και το ωράριο είναι διευρυμένο, μόνο την Τετάρτη 14:00-16:00.

 • Οι μαθητές που υστερούν λαμβάνουν ενισχυτική διδασκαλία;
  Οι μαθητές που υστερούν αντιμετωπίζονται με εξατομικευμένη προσέγγιση ώστε να επιλύονται οι απορίες τους και να κατευθύνονται αποτελεσματικά. Επιπλέον, γίνονται στοχευμένα μαθήματα σε ομάδες μαθητών που διαπιστώνεται ότι χρειάζονται ιδιαίτερη ώθηση.

 • Με ποιους τρόπους το σχολείο υποστηρίζει την κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή των μαθητών;
  Το σχολείο, με τον Καθηγητή - Μέντορα, υποστηρίζει, καθοδηγεί, εμψυχώνει και βοηθά το μαθητή να διαμορφώσει στόχους που αφορούν στην εκπαίδευσή του, στη σταδιοδρομία και στη ζωή του. Παράλληλα, με τους Καθηγητές-Συμβούλους, επιλύει τα καθημερινά διαδικαστικά και λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της σχολικής ζωής, ενώ παράλληλα παρακολουθεί και τα ζητήματα διαγωγής του παιδιού. Τέλος, με την Ψυχολόγο του σχολείου, υποστηρίζει, εμψυχώνει, ενθαρρύνει, κατευθύνει τους μαθητές συζητώντας τα προβλήματά τους και συμπαραστέκεται τόσο στους μαθητές όσο και τους γονείς τους.

 • Υπάρχει σύστημα υποτροφιών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα;
  Ναι, υπάρχουν υποτροφίες και για τους αρίστους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και σύστημα υποτροφιών για αρίστους μαθητές άλλων σχολείων (ακαδημαϊκές υποτροφίες) όπως και μαθητών με αθλητικές επιδόσεις.

 • Μπορεί ένας μαθητής να πληροφορηθεί για τις σπουδές που μπορεί να ακολουθήσει στην Ελλάδα ή το εξωτερικό; Λειτουργεί τμήμα Διαχείρισης Σταδιοδρομίας στο οποίο ο μαθητής – γονέας να απευθυνθεί;
  Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα λειτουργεί ειδικό τμήμα Διασχολικής Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, αλλά και τμήμα που πληροφορεί και ενημερώνει για σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και κατευθύνει υπεύθυνα τους ενδιαφερομένους.

 • Πώς μπορώ να ενημερώνομαι για τα νέα του Λυκείου;
  Από το site του Λυκείου μας: www.doukas.gr/lykeio
  Από την ηλεκτρονική εφημερίδα του Λυκείου: Ευ Ανάγνωστον
  Από τη σελίδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στο facebook

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+