Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, δίνουν μεγάλη έμφαση στον πολιτισμό. Αποτελεί για μας πρώτιστο καθήκον, συνειδητοποιημένη δράση, Στάση Ζωής.

Μέσω του πολιτισμού, οι μαθητές αποκτούν: Πνευματική ευρωστία, ηθική, ψυχική, αισθητική καλλιέργεια και ολοκλήρωση, ιστορική ευθύνη και συνείδηση.

Μαθαίνουν: να συμμετέχουν, να συναγωνίζονται και να αξιολογούν τις δυνάμεις τους.

Ωθούνται: να επιχειρηματολογήσουν, να εκφράσουν τη γνώμη τους. 

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, οι μαθητές μας συντεταγμένα και οργανωμένα συμμετέχουν σε:

Εσωτερικούς Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς, Διεθνείς Συσκέψεις και Προγράμματα Διασχολικής Επικοινωνίας όπως:

 • Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο και τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕΟ2 Β΄ Αθήνας κ. Αλεξοπούλου, συνδιοργανώνουν την πολιτιστική – εκπαιδευτική δραστηριότητα: Α΄ Διασχολικός Διαδραστικός Αγών: «Γνωρίζω το Ιλίου Μέλαθρον και τους θησαυρούς του». Σκοπός του προγράμματος είναι η σύνδεση του έργου που συντελείται στο Νομισματικό Μουσείο με την εκπαιδευτική διαδικασία. Ομάδες του σχολείου μας μαζί με άλλα δώδεκα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, συμμετέχουν στις δύο δράσεις του παραπάνω αγώνα.
 • Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα,  σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕΟ2 Β΄ Αθήνας κ. Αλεξοπούλου και την κ. Μακρή, συμμετέχει στο Comenious- action multilteral ayant comme suject  “Mediare la romanitas-latinitas”. Οι πολυμερείς Σχολικές συμπράξεις Comenious έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης μέσω της προώθησης κοινών δραστηριοτήτων συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης.
 • Στον όμιλο ρητορικών αγώνων και επιχειρηματολογίας
 • Σε διαγωνισμούς Δοκιμίου, όπως «Βουλή των Εφήβων», Μαθητικού Δοκιμίου ΕΒΕΑ, Διηγήματος, Ποίησης, διαγωνισμός Πληροφορικής, Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικής Εταιρείας, Καλλιτεχνικοί - Εικαστικοί διαγωνισμοί, με την καθοδήγηση αρμόδιου καθηγητή. 
 • Πραγματοποιούν επισκέψεις σε πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς οργανισμούς.
 • Συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα MUN και Mondialogo.

 

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

 • Στο πλαίσιο της πολύπλευρης εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιούνται επισκέψεις σε επιλεγμένους χώρους των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, της τεχνολογίας προκειμένου οι μαθητές μας να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες σχετικές με το αντικείμενο διδασκαλίας της σχολικής τάξης.
 • Επιπλέον οργανώνονται πολυήμερες εκδρομές με κριτήρια την ιστορική ταυτότητα του τόπου, τα μουσεία και τα σημεία εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος των περιοχών.
 • Εικονική επιχείρηση
  Πρόκειται για ένα  θεσμό, που συνδέει το σχολείο μας με την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα. Οι μαθητές μας, καλούνται με την καθοδήγηση του αρμόδιου καθηγητή, να γίνουν μικροί επιχειρηματίες, να δράσουν με σεβασμό στον καταναλωτή, δημιουργώντας έτσι βάσεις για μελλοντικές επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες. 


 

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

 • Το σχολείο μας συγκρότησε Ομάδα Πολιτισμού με συντονιστή τον κ. Κούκη Υπεύθυνο Λυκείου, και στόχο τη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, ημερίδων πάνω σε ποικίλα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά θέματα αλλά και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
 •  Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων με απώτερο στόχο την επαφή τους με την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της χώρας μας. Κύριοι άξονες των δραστηριοτήτων είναι η συμμετοχή τους στην οργάνωση και προετοιμασία Σχολικών και Επετειακών Εορτών και Εκδηλώσεων για ζητήματα κοινωνικού, ιστορικού, ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, Σε Μουσικά Συγκροτήματα, Θεατρικές Ομάδες, Ομάδες Χορού, στη σχολική Χορωδία κλπ.


Επιπλέον εξαιρετικά σημαντική είναι η συμμετοχή των μαθητών σε πλήθος περιβαλλοντικών και φιλανθρωπικών δράσεων, με στόχο την επικοινωνία, την ανταλλαγή ιδεών, σκέψεων και συναισθημάτων με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και την καλλιέργεια κοινωνικής, περιβαλλοντικής ευθύνης και ανθρωπιστικής συνείδησης.


 

Ηλεκτρονική εφημερίδα
Η διαδικτυακή μαθητική εφημερίδα Ευ ανάγνωστον, αποτελεί για τους μαθητές μας πεδίο ελεύθερης έκφρασης, ποιοτικής δημιουργικότητας, ενημέρωσης, και επικοινωνίας. Ενεργοποιεί δημιουργικά τους μαθητές μας και συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτιστικής κουλτούρας και κοινωνικής συνείδησης. 
Με πλούσιο και ποικίλο περιεχόμενο, εξειδικευμένες στήλες, άρθρα και συνεντεύξεις ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης και της τεχνολογίας, κατορθώνει:

 • Να καλύπτει περισσότερες ανάγκες και ενδιαφέροντα για ενημέρωση.
 • Να διευρύνει το αναγνωστικό της κοινό.
 • Να είναι  διαδραστική.    


Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, συμμετέχουν με τις σχολικές ομάδες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, τα αθλήματα στίβου, κολύμβησης και τον ΑΣΕΔ στις αθλητικές δραστηριότητες του τόπου μας.

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+