Εκδηλώσεις – Δραστηριότητες

 

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

  • Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Εδιμβούργο - Ιούλιος 2012

Το 2012, η χρονιά που το Λονδίνο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν παράλληλα η χρονιά που μία άλλη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Εδιμβούργο, φιλοξένησε τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Το ταξίδι που ξεκίνησε την 1 Ιουλίου 2012 και ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουλίου 2012 περιλάμβανε μαθήματα στο πανεπιστήμιο Heriott-Watt, επισκέψεις στα Museum of Scotland, National Gallery of Scotland, στο διαδραστικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας Our Dynamic Earth καθώς επίσης και μονοήμερες εκδρομές στο πανέμορφο St. Andrews, την γενέτειρα του γκολφ και στο Stirling Castle και Wallace Monument, τοποθεσίες στις οποίες δόθηκαν σημαντικότατες μάχες μεταξύ Σκωτσέζων και Άγγλων. Οι μαθητές σε όλη την διάρκεια της εκδρομής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν με παιδιά απ’ όλο τον κόσμο. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η εμπειρία τους αυτή ήταν πολύτιμη και χωρίς αμφιβολία αξέχαστη;


 

  • Πρόγραμμα ανταλλαγής με το Collège Roger Carcassonne 2012

Πιστεύοντας  ότι οι ανταλλαγές μαθητών πέρα από τα οφέλη ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού καταφέρνουν μέσα από μία μοναδική εμπειρία να δημιουργήσουν φιλίες αλλά και τους αυριανούς πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου,  η εκπαιδευτική ανταλλαγή  που πραγματοποιήσαμε μέσα στην χρονιά 2011-2012  στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Σχολείου μας με το Collège Roger Carcassonne  ήταν ένας  ευχάριστος αλλά και μοναδικός τρόπος τόσο για την εκμάθηση και την πρακτική της ξένης γλώσσας, όσο και για την επαφή των παιδιών μας με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μίας άλλης χώρας.

Από τις 14-21 Φεβρουαρίου 18 Γάλλοι μαθητές του Collège Roger Carcassonne της Προβηγκίας και 4 καθηγήτριες τους , φιλοξενήθηκαν από μαθητές του Γυμνασίου μας και τις οικογένειές τους και τις κκ. Ιωαννίδου και Μπαλαφούτη. Κατά την διάρκεια της διαμονής τους οι Γάλλοι μαθητές και οι καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μαζί με τους Έλληνες αλληλογράφους τους το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και των Μυκηνών, να περιπλανηθούν  στα δρομάκια της Αράχωβας, της Πλάκας και του Ναυπλίου, να γευτούν  τις ελληνικές σπεσιαλιτέ αλλά και να διασκεδάσουν στον ετήσιο χορό του Γυμνασίου.

Μέσα από αυτή την μοναδική εμπειρία δημιουργήθηκαν φιλίες αλλά και οι αυριανοί πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές μας αλλά και στις οικογένειές τους που για άλλη μία φορά ανέδειξαν τον θεσμό της ελληνικής φιλοξενίας. 

Οι 18 μαθητές μας με συνοδούς την Συντονίστρια του Τομέα Γαλλικών κ. Κάτια Ιωαννίδου και την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μικαέλλα Μπαλαφούτη από τις 21-29 Ιουνίου είχαν την ευκαιρία σε συνέχεια αυτής της ανταλλαγής να επισκεφθούν την πόλη της Μασσαλίας με το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας, τα εργαστήρια των Santoniers και τις Savonneries όπου κατασκευάζεται το περίφημο σαπούνι Μασσαλίας, την Fontaine de Vancluse με τον νερόμυλο και το εργοστάσιο χαρτιού, την Arles με τις ρωμαϊκές αρένες και τα έργα του Van Gogh, την πόλη των αρωμάτων Grasse, την Antibes με το περίφημο μουσείο Picasso αλλά και να γευτούν και αυτοί με την σειρά τους την ζεστή φιλοξενία των Γάλλων φίλων τους.

 

Οι μαθητές των Γερμανικών γνώρισαν το έθιμο του Νοέμβρη (Το Καλωσόρισμα του Χειμώνα) κατασκευάζοντας φαναράκια και τραγουδώντας σε όλο το σχολείο το τραγούδι «Ich gehe mit meiner Laterne».

 

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

  • Deutsche Schule Athen Model United Nations

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας έλαβαν μέρος στο 15o ετήσιο DSAMUN (Deutsche Schule Athen Model United Nations), το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 18 έως και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών αποτελεί μια τριήμερη μαθητική διάσκεψη, προσομοίωση της εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, που έχει σχεδιαστεί για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με σκοπό τη συζήτηση παγκοσμίων πολιτικών ζητημάτων. Οι μαθητές του Σχολείου μας δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο συνέδριο, το οποίο, μεταξύ άλλων,  αποτελεί εφαλτήριο για τις μελλοντικές επαγγελματικές τους επιλογές.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα εκπροσώπησαν οι μαθητές: 

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ανδριάνα Μάρα (ΙΒ2), Ειρήνη Μαρίνη  (ΙΒ2), Πέτρος Αυγερινός (Α3/Λ), Δημήτρης Αντωνιάδης (Β2/Λ), Εύη Μηνιάδη (Γ1/Λ), Γιώργος Κατσιώτης  (ΙΒ1)

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Λουίζα Ζυγουράκη (Α1/Λ), Γιάννης Καραγιαννάκης (ΙΒ1), Ευγενία Βασιλειάδη (Α1/Λ), Αθηνά Μαρίνη (Α1/Λ), Βασιλική Χρυσή (Α2/Λ)


  • Θεατρική Παράσταση

Η Β` Γυμνασίου του Σχολείου μας παρακολούθησε  στο θέατρο Θησείο την παράσταση  «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Γ. Σαίξπηρ για  νεανικό κοινό, με πρωταγωνιστές  δύο νέους ηθοποιούς, σε μια παράσταση  με μοντέρνα αισθητική, βίντεο-προβολές και σύγχρονο χορό. Μέσα από μια σειρά θεατρικών ασκήσεων και παιχνιδιών οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις ιδέες τους σε σχέση με τα διαχρονικά θέματα που θέτει το έργο, όπως ο έρωτας, η οικογένεια, η βία και η εκδικητικότητα, να στοχαστούν πάνω στα προβλήματα και τα διλήμματα που τους απασχολούν και να δοκιμάσουν επί σκηνής τις δικές τους προτάσεις για την επίλυσή τους.

  • Θεατρική Παράσταση Γερμανικών.

Στις 11 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση από τους μαθητές της Δ’ Δημοτικού με έργα διασκευασμένα από διδακτικά βιβλία. Παρουσιάστηκαν τα έργα: «Το πάρτυ», «Το δώρο», «Η πλαστή υπογραφή» και  «Το πίκνικ».


Στις 13 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση από τους μαθητές Γ’ Δημοτικού με διασκευασμένα έργα των γνωστών Γερμανών παραμυθάδων, των αδελφών Γκριμ. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των εορτασμών των 95 χρόνων και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ και την ανακήρυξη του 2012 ως έτος αδελφών Γκριμ. Παρουσιάστηκαν τα παραμύθια: «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι», «Rapunzel», και «Rumpelstilzchen».

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+