Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες

Οι μαθητές του ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, που καλύπτουν θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων CAS και σε συνεργασία με διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μαθαίνουν να προσφέρουν κοινωνικό έργο και να υιοθετούν αξίες και Στάση Ζωής που θα αποδειχθούν πολύτιμες για την μετέπειτα πορεία τους.

 

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Επισκέψεις Ξένων Πανεπιστημίων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού  επισκέπτονται το σχολείο μας και παρουσιάζουν στους μαθητές του ΙΒ τα προγράμματά τους  εκπρόσωποι Πανεπιστημίων όπως: Yale University, Northwestern, Princeton, Vanderbilt , UCL, Imperial, Kings College London School of Economics(LSE) κλπ.

Επιπλέον οι μαθητές του πρώτου έτους στο ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, επισκέπτονται για μία εβδομάδα ένα πλήθος Βρετανικών Πανεπιστημίων. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να:

  • Περιηγηθούν στους χώρους του πανεπιστημίου.
  • Ενημερωθούν για τα μαθήματα/διπλώματα που κάθε πανεπιστήμιο προσφέρει.
  • Ενημερωθούν για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάθε πανεπιστήμιο.
  • Έχουν μία πρώτη επαφή με τη βρετανική κουλτούρα (επίσκεψη σε γνωστά βρετανικά μουσεία, παρακολούθηση θεατρικής μουσικής παράστασης κ.α.). 

 

Συμμετοχή σε μαθητικούς διαγωνισμούς

Οι μαθητές του ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που παρακολουθούν το μάθημα των μαθηματικών σε υψηλό επίπεδο, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς μαθηματικών, και κατά το παρελθόν έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις.

Κατά το σχολικό έτος 2011-12 ο μαθητής του σχολείου μας, Καπελετζής Αλέξανδρος, κατατάχθηκε  3ος σε διαγωνισμό μαθηματικών ανάμεσα σε μαθητές ΙΒ (Τους μαθητές συνόδεψε ο κ. Σ.Τριανταφυλλίδης.) Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Οι μαθητές του ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συμμετέχουν σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων που προάγουν τον Πολιτισμό και την Οικολογία στο πλαίσιο των δράσεων που απαιτούνται από το CAS.

Πήραν μέρος στον καθαρισμό της παραλίας του Σχοινιά, επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ Εθελοντισμού (Wonder Festival), στην Τεχνόπολη, όπου ενημερώθηκαν για το έργο περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων και συμμετείχαν σε θεατρικά παιχνίδια.

 

Επιπλέον, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην οργάνωση «Δρόμοι Ζωής», η οποία στηρίζει παιδιά και έφηβους που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης. 

Οι μαθητές μας:

  • Παρείχαν στα παιδιά ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου.
  • Συμμετείχαν σε επιμορφωτικές δραστηριότητες.
  • Στήριξαν το Χριστουγεννιάτικο bazaar της οργάνωσης.

 

Συμμετοχή στο Generation D των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Στο πλαίσιο του Generation D με θέμα «Η Τέχνη», οι μαθητές του ΙΒ

  • Συμμετείχαν σε Δημόσιο Διάλογο με θέμα «Τέχνη και Graffiti».
  • Έκαναν face painting και portrait painting (σε συνεργασία με τους μαθητές του BTEC Foundation).
  • Έκαναν την πρώτη παρουσίαση του IB Music Club υπό την καθοδήγηση του κ.Joe Russo.

Social Media

Οι Προτάσεις μας

περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+