Διαδικασία Εισαγωγής σε Πανεπιστήμια

 
 

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Βρετανικού συστήματος στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι ότι όλα τα Πανεπιστήμια είναι αυτόνομοι οργανισμοί, τυπικά ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση. 

Πρακτικά υπάρχουν τρεις τρόποι εισαγωγής σε αυτά:    

  • Μέσω των Advanced Level (Α2) και Advanced Subsidiary (ΑS) level GCEs. Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών μαθητών εισάγεται με αυτό τον τρόπο.
  • Μέσω των διαφόρων τύπων προπαρασκευαστικών προγραμμάτων γνωστών σαν Foundation Courses ή Access Programmes, που συνήθως προετοιμάζουν υποψήφιους για συγκεκριμένα Πανεπιστήμια, όχι όμως για τα πιο έγκυρα και ανταγωνιστικά. Τα Foundation προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές που δεν διαθέτουν GCE. Έχουν όμως το μειονέκτημα να μην τυχαίνουν ευρύτερης αναγνώρισης, όπως τα GCE, και έτσι να μην μπορείς μέσω αυτών να εισαχθείς στα πιο απαιτητικά προγράμματα και πανεπιστήμια.
  • Άλλα ακαδημαϊκά προσόντα, όπως το δίπλωμα ΙΒ. Ακόμη και ένα καλό Απολυτήριο Λυκείου, με ή χωρίς ικανοποιητική επίδοση στα σχετικά μαθήματα, μπορεί να είναι αρκετό – αλλά μόνο για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό σχολών, στα λεγόμενα «νέα» πανεπιστήμια, και τις περισσότερες φορές μόνο για εισαγωγή σε Foundation προγράμματα. Για τους Έλληνες σπουδαστές το Απολυτήριο Λυκείου καλύπτει τις απαιτήσεις των Βρετανικών Πανεπιστημίων μόνο ως προς τη βασική τους εκπαίδευση. Δεν καλύπτει όμως το επίπεδο των γνώσεων σε συγκεκριμένα μαθήματα που απαιτούν τα περισσότερα πανεπιστήμια. Για το λόγο αυτό είναι σύνηθες ένα Βρετανικό πανεπιστήμιο να ζητάει 2 ή 3 GCE συμπληρωματικά του Απολυτηρίου.

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+