Μετά το Σχολείο

 • Αθλητικό απόγευμα

Τα "Αθλητικά απογεύματα" είναι ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που διεξάγεται δύο φορές την εβδομάδα αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων και δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αυξήσουν τον εβδομαδιαίο χρόνο άσκησης τους. Όλες οι δραστηριότητες συντονίζονται από τους καθηγητές φυσικής αγωγής του σχολείου μας και από έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες μας.

 

Σκοπός μας είναι να:

 • Προσφέρουμε στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν το άθλημα που τους ταιριάζει
 • Αγαπήσουν το άθλημα αυτό μέσα σε ένα ήρεμο, διασκεδαστικό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον.


Η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται τον Οκτώβριο και η λήξη τους τον Μάιο. Οι μέρες λειτουργίας είναι Τρίτη και Πέμπτη και ώρα 14:40-16:10.

Οι επιλογές συμμετοχής είναι:


 • Δύο μέρες την εβδομάδα (Τρίτη- Πέμπτη) σε μία ή δύο δραστηριότητες
 • Μία μέρα την εβδομάδα (Τρίτη ή Πέμπτη) σε μία δραστηριότητα
 • Τρείς μέρες (Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή) μόνο για την Γενική γυμναστική


Οι δραστηριότητες είναι:


 1. Αντισφαίριση (Τένις) για αγόρια και κορίτσια από Α' Δημοτικού έως το Γυμνάσιο
 2. Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετ) για αγόρια και κορίτσια από Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού και Γυμνασίου
 3. Καράτε για αγόρια και κορίτσια από Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού
 4. Κολύμβηση για αγόρια και κορίτσια από Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού και Γυμνασίου
 5. Πετοσφαίριση για αγόρια και κορίτσια από Γ' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού
 6. Ποδόσφαιρο για αγόρια από Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού
 7. Ρυθμική και Ενόργανη Γυμναστική για κορίτσια από Α' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου
 8. Στίβος για αγόρια και κορίτσια από Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού
 9. Χειροσφαίριση (χάντμπολ) για αγόρια και κορίτσια από Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού
 10. Χορός ISTD για κορίτσια από Α' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού
 11. Γενική Γυμναστική για κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου


Όλες οι δραστηριότητες γίνονται στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς και στα ανοιχτά γήπεδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.


 • Εκδρομές Περιπέτειας


Στόχος μας είναι τα παιδιά να γνωρίσουν αθλήματα και δραστηριότητες που δεν πραγματοποιούνται στο σχολείο, να βρεθούν κοντά στη φύση, να κάνουν παρέες και να ψυχαγωγηθούν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.


Ιστιοπλοΐα, Ιππασία, Αναρρίχηση, Go Karts, Πεζοπορία, Ποδηλασία είναι κάποιες από τις προγραμματισμένες δράσεις που γίνονται κάθε Σάββατο.


Κατά τους χειμερινούς μήνες οι δραστηριότητες αφορούν στη εκμάθηση του σκι στο βουνό.Αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού έτους και για τέσσερεις (4) εβδομάδες παιδιά από 3 έως 17 ετών, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε φυσικές δραστηριότητες και αθλήματα, να ψυχαγωγηθούν παρέα με τους φίλους τους, και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες σε ένα σχολικό και ασφαλές περιβάλλον.Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν δημιουργήσει από το 1979 τον Αθλητικό Σύλλογο Εκπαιδευτήριων Δούκα (Α.Σ.Ε.Δ.) δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν με τον αγωνιστικό αθλητισμό μέσα στο χώρο του σχολείου τους.


Ο Α.Σ.Ε.Δ. έχει σαν αποστολή του να αναπτύξει στους αθλητές και τις αθλήτριές του, τεχνικές και στρατηγικές ικανότητες ώστε να συμμετέχουν με επιτυχία στα πρωταθλήματα των ομοσπονδιών των αθλημάτων, επιδεικνύοντας υπεύθυνη αθλητική και κοινωνική συμπεριφορά.


Στα επτά αθλήματα που καλλιεργούνται συμμετέχουν παιδιά όλων των ηλικιακών κατηγοριών μετά από επιλογή των προπονητών του συλλόγου. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται τα απογεύματα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς και το κάθε τμήμα ακολουθεί το δικό του εβδομαδιαίο πρόγραμμα.


Οι μεγάλες πανελλήνιες επιτυχίες που έχουν κατακτηθεί από την ίδρυσή του Α.Σ.Ε.Δ. τον έχουν καταστήσει πρωταγωνιστή σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα πολλοί μαθητές και μαθήτριές μας έχουν κατακτήσει σαν αθλητές και αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Δ. σπουδαίες διακρίσεις σε ελληνικές, παγκόσμιες και ολυμπιακές διοργανώσεις και έχουν πριμοδοτηθεί με επιπλέον μόρια για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+