Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού ( Σ.Τ.Ε.Π. ) λειτουργεί στα Εκπαιδευτήρια Δούκα από το 1993. Το Τμήμα που είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους Συμβούλους-Ψυχολόγους. έχει ως βασικό σκοπό να καλλιεργήσει τη δημιουργία μιας σύγχρονης "κουλτούρας σταδιοδρομίας", μέσα από την ανάπτυξη του συνολικού δυναμικού των μαθητών /τριών.

Οι υπηρεσίες του Τμήματος, που βασίζονται σε μια εξελικτική και πολυδιάστατη προσέγγιση, με την χρήση ειδικών ψυχομετρικών ερωτηματολογίων και τεστ, εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και στοχευμένη εκπαιδευτική και επαγγελματική πληροφόρηση, έχουν αφετηρία τη Γ΄ Γυμνασίου και συνεχίζονται στο Λύκειο & το Ι.Β..

Σε μια εποχή που πρέπει να διαχειρίζεται κανείς σωστά τον «πληθωρισμό» της γνώσης και της πληροφορίας, μέσω εξατομικευμένης συμβουλευτικής και αξιολόγησης με ειδικά ψυχομετρικά ερωτηματολόγια & τεστ καλλιεργείται στους μαθητές/ τριες η ικανότητα να κάνουν συνειδητοποιημένες επιλογές, που θα μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής σ’ ένα δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον.

Συμβουλευτική Γονέων

Ενθαρρύνουμε την άμεση επαφή με τους γονείς, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο. ΄Ετσι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις Συμβούλους του Τμήματος και να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο παιδί τους, σε σχέση πάντα με τη μελλοντική του σταδιοδρομία.

Επίσης σε μικρές ομάδες διοργανώνουμε βιωματικά σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις, παρουσιάσεις με στόχο τη συμβουλευτική υποστήριξή τους.

Εκδηλώσεις

Για την πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών/τριών, σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και τα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται, το Τμήμα διοργανώνει, κάθε χρόνο, και συγκεκριμένα από το 1994, την Ημερίδα «Επαγγελματικής Ενημέρωσης». Προσκαλεί λοιπόν σημαντικούς και διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της Εργασίας, των Επιστημών και των Τεχνών. Σκοπός είναι να αποκτήσουν οι μαθητές/τριες μια ρεαλιστική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τους κύριους τομείς των ενδιαφερόντων τους.

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+