«Στάση Ζωής»

Στόχος του προγράμματος «Στάση Ζωής» στα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι να αναπτύξουν οι μαθητές μας μια πολύπλευρη προσωπικότητα με ευαισθησίες, ηθικές και κοινωνικές αξίες, προσαρμοσμένες στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Με αυτήν την προοπτική δίνουμε μια νέα διάσταση στη διδακτική μας πράξη και καλλιεργούμε μια ισορροπημένη παιδεία και εκπαίδευση, που στηρίζονται όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε κοινωνικά ικανά άτομα που:

  • θα διαχειρίζονται κατάλληλα τις καταστάσεις που θα παρουσιάζονται στη ζωή τους
  • θα βελτιώνουν τις σχέσεις τους και την ακαδημαϊκή τους επίδοση, με απώτερη επιδίωξη την ομαλή μετάβαση στην ανεξάρτητη διαβίωση


 Η «Στάση Ζωής» είναι ευρύτερη παιδαγωγική φιλοσοφία με πολυδιάστατη στοχοθεσία και αποβλέπει, συμπληρωματικά με την παροχή γνώσεων, σε μια ολοκληρωμένη διαμόρφωση και ανάδειξη της προσωπικότητας κάθε μαθητή και στον παράλληλο εμπλουτισμό του με ποικίλες αρχές, αξίες, ικανότητες και δεξιότητες.

Οι άξονες του «Στάση Ζωής»

 

  • 1ος άξονας: Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή

Ενισχύουμε τη δυναμική της προσωπικότητας του παιδιού με την καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, όπως: εποικοδομητικές διαπροσωπικές σχέσεις, αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, υπευθυνότητα, επικοινωνία, επιτυχής επίλυση συγκρούσεων  (μέθοδος «μη ήττας»), αποδοχή της διαφορετικότητας, αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, αυτοέλεγχος, αντιμετώπιση αγχογόνων καταστάσεων κ.α.

  • 2ος άξονας: Οικολογία

Διδάσκουμε μια νέα περιβαλλοντική συνείδηση με ηθική και ευαισθησία.

Με βιωματικές δραστηριότητες προωθούμε την ανακύκλωση, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία των δασών και των υδάτινων πόρων, καθώς και  την εξοικονόμηση ενέργειας.

  • 3ος άξονας: Πολιτισμός

Πιστοί στη φιλοσοφία μας «Παράδοση και πρόοδος» εφαρμόζουμε προγράμματα για τα υλικά και πνευματικά έργα, τις δραστηριότητες και τα έθιμα του λαού μας.

  • 4ος άξονας: Εθελοντισμός – Φιλανθρωπία

Ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία καλλιεργούνται με την ευρύτερη έννοια του ανθρωπισμού σαν τρόπος ζωής με σκοπό την προσφορά προς τους συνάνθρωπους μας. 

  • 5ος άξονας: Υγεία – Άθληση – Διατροφή, Πρόγραμμα «Εν Σώματι» 

Η ευεξία είναι αποτέλεσμα προσωπικής στάσης απέναντι σε θέματα υγείας, δια βίου άθλησης και υγιεινής διατροφής και αποτελεί τη συνταγή για καλύτερη ζωή. Με εξειδικευμένα προγράμματα πρόληψης ενάντια στους «κινδύνους» που πολιορκούν σήμερα τα παιδιά, ενημερώνουμε τους μαθητές μας και τους βοηθάμε να αποκτήσουν θετικές συνήθειες που θα τους διασφαλίσουν ποιοτική ζωή.


Σε όλους τους άξονες, υλοποιούνται εστιασμένα προγράμματα ανά ηλικία μαθητών από τους εκπαιδευτικούς μας, ενώ παράλληλα συνεργαζόμαστε και με εξωτερικούς φορείς.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος στους μαθητές αξιολογούνται συστηματικά με ερωτηματολόγια στην αρχή και στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Οδηγό Γονέα για την Ανάπτυξη Κοινωνικών και Συναισθηματικών Δεξιοτήτων.


Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+