Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Στον πολυδιάστατο χώρο του σχολείου, ο ρόλος του ψυχολόγου βοηθάει τους γονείς να αντιμετωπίζουν τυχόν θέματα του παιδιού τους με τρόπο αναπτυξιακό και πολύπλευρο.

Αυτή η γνώση ανακουφίζει και επιμορφώνει τους γονείς στον γονεϊκό τους ρόλο. Βλέπουν τον ουσιαστικό χαρακτήρα της σχέσης τους με το παιδί τους και αντιλαμβάνονται τα προτερήματα του ανεξάρτητα, ή και σε συνάρτηση με τη σχολική του επίδοση.

Λειτουργεί υποστηρικτά προς τους καθηγητές ώστε να καταλάβουν τις εσωτερικές διεργασίες της μάθησης. Τους εμψυχώνει ώστε να είναι πιο διεισδυτικοί όταν αναφέρονται στην σχέση τους με το μαθητή. Η ευαισθητοποίηση αυτή τους δίνει τη δυνατότητα να χειρίζονται κίνητρα προς όφελος του μαθητή τους.

Βοηθάει, επίσης, τα παιδιά να αντιληφθούν το πώς μπορούν να ωριμάσουν τη σκέψη τους, τη δράση τους και τα αισθήματα τους.

Ο ψυχολόγος έχει προσαρμόσει το έργο του στους κανόνες και συνθήκες της σύγχρονης ζωής του σχολείου. Για να χειριστεί την ποικιλία των παιδαγωγικών θεμάτων χρησιμοποιεί εξειδικευμένες μεθόδους όπως συνεντεύξεις με γονείς παιδιά και καθηγητές, τεστ αξιολόγησης μαθητών και ερωτηματολόγια. Τα αποτελέσματα τα συζητά με τους καθηγητές συμβούλους τους γονείς αλλά και τα παιδιά εάν χρειαστεί.

Τέλος, ο ρόλος του είναι να βοηθά τα παιδιά να βάζουν ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς στόχους. Βοηθάει με προγράμματα που τρέχουν παράλληλα με την εκπαίδευση και κινητοποιεί τα παιδιά σε τομείς μάθησης που πηγάζουν από τα ενδιαφέροντα τους. Καθοδηγεί την μεταξύ των παιδιών συνεργασία. Τους δίνει πρωτοβουλίες και ερεθίσματα για εμβάθυνση στα θέματα που πιθανόν να συναντήσουν στη ζωή τους.

Συνεργάζεται με τους καθηγητές που το επιθυμούν και επιλέγουν μια καλύτερη ανάλυση της σχέσης τους με τα παιδιά, ή και της συμπεριφοράς των παιδιών.

Στόχος μας είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη και υποστήριξη των παιδιών, των γονέων και των καθηγητών μας μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα, σχεδιασμένο από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων μέσα από τις πλέον ισορροπημένες συνθήκες. 

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+