Εκπαιδευτικό Μοντέλο

Μέσα από την επιτυχημένη πολύχρονη πορεία τους, τα Εκπαιδευτήριά μας έχουν κατασταλάξει σε ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στη διεθνή βιβλιογραφία και τις σύγχρονες απαιτήσεις, για τη δημιουργία ευρωπαίων πολιτών με πολύμορφη και ισορροπημένη παιδεία.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των μαθητών μας, είναι να σέβονται τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον, να έχουν αυτοεκτίμηση,ευθυκρισία και το θάρρος της γνώμης τους, να είναι χαρούμενοι, υπεύθυνοι και δημιουργικοί, να παίρνουνπρωτοβουλίες, να συνεργάζονται αρμονικά, να διατηρούν υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να είναι ψυχοκοινωνικά ισορροπημένοι.

Προάγοντας την αρχή μιας πιο ευχάριστης, πιο δημιουργικής, πιο χρήσιμης και πιο αποτελεσματικής εξατομικευμένης μαθησιακής διαδικασίας, το πρόγραμμά μας είναι προσανατολισμένο εξίσου, στην οικοδόμηση των γνώσεων και στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων.

Το Εκπαιδευτικό Μοντέλο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα©, βασίζεται στους τρεις παρακάτω άξονες:

· τους παιδαγωγικούς, διδακτικούς και εκπαιδευτικούς στόχους, που θέτουμε,

· την εκπαιδευτική μεθοδολογία με αφετηρία τον εκπαιδευτικό, κέντρο το μαθητή και τη συμμετοχή του σε ομάδες, με εποικοδομητικές και συνεργατικές προσεγγίσεις,

· τα μέσα και τις τεχνολογικές ή μη υποδομές, από τους ανοιχτούς και κλειστούς μας χώρους, μέχρι το σύγχρονο εξοπλισμό και τα πληροφοριακά συστήματα.

 

Στόχος μας είναι να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με τις ικανότητες του 21ου αιώνα, ως συνδυασμό γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών, που θα αποτελέσουν προϋπόθεση επιτυχίας για τη ζωή τους (όπως αυτές ορίζονται και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς).

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+