Εκδηλώσεις – Δραστηριότητες

Ένα σημαντικό κομμάτι της σχολικής ζωής αποτελούν οι ψυχαγωγικές, μορφωτικές, πολιτιστικές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Σκοπός τους είναι να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του σχολείου και να βοηθήσουν στη μάθηση, η οποία επιτυγχάνεται με βιωματικό τρόπο και κατακτάται μέσω των εμπειριών.

 

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Μέσα από μια πληθώρα επισκέψεων σε μουσεία και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τα παιδιά παρατηρούν, εξερευνούν, αναζητούν και τελικά με βιωματικό τρόπο μαθαίνουν. Η μάθηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη μάθηση που γίνεται στο σχολείο έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική και ουσιώδης. 

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Είναι δράσεις που γίνονται συνήθως στους χώρους του σχολείου. Γίνονται με την ενεργή συμμετοχή – εμπλοκή των παιδιών και έχουν ως αφορμή το άμεσο ενδιαφέρον τους. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις – συναυλίες, bazaar με χειροτεχνίες και κατασκευές παιδιών με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, εκδηλώσεις με θέμα τη λογοτεχνία ή τον εορτασμό επετείων, κ.λπ. 

Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

Αναφέρονται σε εκδρομές ή/και εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους ή μέσα στον χώρο του σχολείου. Σκοπός τους είναι η ευχαρίστηση των παιδιών κυρίως μέσα από το παιχνίδι ή άλλες δραστηριότητες ή θεάματα. 

Αθλητικές δραστηριότητες

Για την ισορροπημένη ανάπτυξη είναι απαραίτητες δραστηριότητες που όχι μόνο καλλιεργούν το πνεύμα αλλά και προάγουν την ευεξία και καλή σωματική κατάσταση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δραστηριότητες και εκδηλώσεις αθλητικού περιεχομένου. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν παιγνιώδη μορφή και προάγουν τον συναγωνισμό, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των παιδιών.

   

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+