Απογευματινά προγράμματα

Μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Σκοπός είναι η πολύπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξή τους και η ανάδειξη των προτιμήσεών τους.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος.

Οι δραστηριότητες είναι: 

 • Απογευματινή Μελέτη (Α’ – Γ’ Δημοτικού)
  Οργανώνεται σε ολιγομελή τμήματα με την καθοδήγηση δασκάλου. 
  Η απογευματινή μελέτη οργανώνεται σε ολογομελή τμήματα. Κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να μάθει στην πράξη πώς να οργανώνει τον χώρο, τον χρόνο και την εργασία που έχει με τη βοήθεια - καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω εξάσκηση με φυλλάδια και ασκήσεις.

 • Καλλιτεχνικό εργαστήρι (Α’ και Β’ Δημοτικού)
  Οι μαθητές μέσω του πειραματισμού γνωρίζουν και απολαμβάνουν τις εικαστικές τέχνες. Ενθαρρύνονται στο να δημιουργούν χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές, στοιχεία, σύμβολα, υλικά, μέσα και τεχνικές. Με την έκφραση μέσω της ζωγραφικής και των κατασκευών - χειροτεχνιών αξιοποιούνται οι ικανότητες των παιδιών, ελευθερώνοντας τις εκφραστικές τους δυνάμεις.
   

 • Μουσικά τμήματα (Α’ – Στ’ Δημοτικού)
  Τα παιδιά, σε ατομικά ή ομαδικά τμήματα, διδάσκονται κλασικά και μοντέρνα μουσικά όργανα (κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, βιολί, πιάνο, αρμόνιο, ντραμς, κ.ά. ). Παράλληλα λειτουργούν και τμήματα χορωδίας και τραγουδιού.

  Το μουσικό τμήμα συνεργάζεται και δίνει πιστοποιήσεις και διπλώματα από το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου και το Associated Board of Royal Schools of Music (ABRSM). 

 • Αθλητικά απογεύματα (Α’ – Στ’ Δημοτικού)
  Για την καλή και ισορροπημένη ανάπτυξη αλλά και ευεξία είναι αναγκαία και η σωματική άσκηση. Τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, όπως τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, καράτε, ενόργανη γυμναστική, στίβο, χορό κ.ά., και να εξασκηθούν, να μάθουν, να γνωρίσουν  καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και να κοινωνικοποιηθούν ακόμα περισσότερο σε ένα φιλικό περιβάλλον και με παιγνιώδεις δραστηριότητες.

 • Ξένες γλώσσες 
  Το τμήμα των ξένων γλωσσών έχει ως στόχο να αναπτύξει περισσότερο και ευρύτερα το ήδη εμπλουτισμένο πρόγραμμα της πρωινής ζώνης. Έτσι με τις επιλογές σε  
  • Γαλλικά & Γερμανικά (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού)
   Οι μαθητές μπορούν να ενισχύσουν την γλώσσα που έχουν επιλέξει στα πρωινά τους μαθήματα. 
   Ενώ με τα:
  • Ισπανικά ή Κινέζικα (Ε’ και Στ’ Δημοτικού)
   Έρχονται σε επαφή με μία από τις δύο γλώσσες που ομιλούνται πιο πολύ παγκοσμίως ενώ παράλληλα γνωρίζουν κάποια βασικά στοιχεία του πολιτισμού τους.

 • Τμήμα Πληροφορικής (Ε’ και Στ’ Δημοτικού)
  Τμήματα που προετοιμάζουν τα παιδιά για το ECDL, το IC3 και το τυφλό σύστημα. 
  Τα τμήματα αυτά προετοιμάζουν τους μαθητές μας για την κατάκτηση βεβαίωσης γνώσεων χειρισμού των εφαρμογών γραφείου. Οι βεβαιώσεις αυτές έχουν διεθνή αναγνώριση και ισχύ.

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+