Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Edexcel BTEC Level 3 Foundation Diploma in Art and Design (QCF) βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία των μαθητών, σε ικανότητες που ήδη έχουν αποκτηθεί, οι οποίες συνδέονται με ιδέες και προκλήσεις που επεκτείνουν την κριτική ανεξαρτησία των μαθητών και τους επιτρέπει να επιδείξουν πλήρη κατανόηση της εφαρμογής της τέχνης, σχετικά με τις ευκαιρίες προόδου και επιλογής σταδιοδρομίας. 

Το πρόγραμμα σπουδών βασίζεται πάνω στην ανάπτυξη των χειρονακτικών δεξιοτήτων. Πρέπει να διασφαλίζει οτι παρέχεται όλη η σειρά των διδακτικών ειδικοτήτων και των μαθησιακών ευκαιριών, που είναι αναγκαίες για να ενημερωθούν οι μαθητές για τις απαιτήσεις του Art & Design και να αναγνωρίσουν τις αρχές και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τεχνών αυτών. 

Τα στοιχεία του προγράμματος Level 3 αποσκοπούν να αναπτύξουν την ικανότητα των μαθητών να αμφισβητήσουν τις προκαταλήψεις τους, να αναλύσουν, να συλλογιστούν και να επαναεξετάσουν την πρόοδό τους μέσα στο πλαίσιο του Art & Design και να αυξήσουν την προσωπική τους ανεξαρτησία στην ανάπτυξη ιδεών και στην επέκταση των ικανοτήτων τους να χρησιμοποιούν υλικά, τεχνικές και μεθόδους. 

Τα στοιχεία του προγράμματος Level 4 το οποίο οι μαθητές εξασκούν στο τελευταίο εξάμηνο αποσκοπούν να αναπτύξουν την ικανότητα των μαθητών για αναζήτηση σε βάθος, αυτονομία, κριτική ανάλυση και πρωτοβουλία να εξερευνήσουν ιδέες και να προσαρμόζουν τον ορίζοντα των σπουδών τους σε μια φιλόδοξη και συναφή κατάληξη. 

Το πρόγραμμα επίσης διακρίνεται από την αναγνώριση της σπουδαιότητας της ανεξάρτητης σκέψης, οργάνωσης και κινήτρου που οδηγεί σε μια εμπεριστατωμένη επιλογή ευκαιριών προόδου.  

Οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου που θέλουν να εισαχθούν σε ανώτερες σχολές στην Ελλάδα (Αρχιτεκτονική, Καλών Τεχνών, Σχέδιο Μοδας) έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο Pre-FAD πρόγραμμα το οποίο τρέχει 1 απόγευμα την εβδομάδα.

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+