Στο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: ROBOESL

29/11/2016


Εμβληματική ήταν η παρουσία του Σχολείου μας, στο Διεθνές Συνέδριο ROBOESL, τη μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στο

Innovathens και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Τα Εκπαιδευτήριά μας  συμμετείχαν με διπλή εκπροσώπηση και τις καινοτόμες εργασίες, των μαθητών Θάνου Τζιατζιούλη της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου και Πάνου Οικονόμου, από τo Τμήμα International Baccalaureate.

Ο Θάνος Τζιατζιούλης, αν και μόλις 15 χρόνων, κατασκεύασε με τρισδιάστατη εκτύπωση και προγραμμάτισε ρομποτικό χέρι (Rob Robot Hand). Πρόκειται, μάλιστα για το πρώτο βήμα μίας εξαιρετικά φιλόδοξης προσπάθειας, καθώς ο Θάνος έχει θέσει ως στόχο του, για το 2017, να δημιουργήσει έναν άνθρωπο- ρομπότ.

Το ρομποτικό αυτό χέρι μοιάζει με προσθετικό μέλος και που, όπως  αναφέρει ο ίδιος ο μαθητής μας, «μπορεί  να το λειτουργεί με το αριστερό του χέρι, αντιγράφοντας τις κινήσεις που κάνει». Μάλιστα, περιγράφει πώς φοράει ένα γάντι, το οποίο έχει πάνω του πέντε αισθητήρες και κινείται χάρη σε υπολογιστή και ειδική πλατφόρμα τεχνολογίας. 

Ο Πάνος Οικονόμου κατασκεύασε ένα διαδραστικό γιλέκο (INCLO- Interactive Clothe), το οποίο έρχεται να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης αντικαθιστώντας το λευκό μπαστούνι. 

Το διαδραστικό αυτό γιλέκο χρησιμοποιεί 10 ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι εκπέμπουν ηχητικά κύματα και με τη βοήθεια ειδικών αλγορίθμων χαρτογραφεί τον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα μοτέρ, δονείται βάσει της απόστασης και της θέσης ενός οποιουδήποτε αντικειμένου στο  χώρο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, αλλά και τον "coach" τους, Βασίλη Οικονόμου, Καθηγητή Πληροφορικής και Υπεύθυνο Πληροφοριακών Συστημάτων των Εκπαιδευτηρίων μας. 
 

Για τον μαθητή μας, Θάνο Τζιατζιούλη και το ρομποτικό του χέρι μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά:  ΕΔΩ & ΕΔΩ

Social Media

Οι Προτάσεις μας

05/05/2016Summer Camp 2016Tο Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι κοντά σας, για ακόμη μια χρονιά! Και φέτος, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, από τη λήξη του...
περισσότερα tips
All Rights ReservedΟροι ΧρήσηςΠροσωπικά ΔεδομέναCreated by SiEBEN
Google+